Hirdetés

Megjött az olcsó bada: Samsung Wave 578



|

Barcelonában mutatkozott be a koreaiak középkategóriás, badát használó készüléke is.

Hirdetés

Elindult az éves rendszerességgel jelentkező mobilos show, vagyis a Mobile World Congress, ahol máris több érdekes, bár már eddig is pletyka szinten létező készülék jelentettek be. A nagyágyúk közt érdemes megemlékezni a középkategóriát megcélzó, de ennek ellenére „okos" státuszban tartózkodó Wave 578-ról (S5780) is.

 

Samsung Wave 578: egyszerű vonalak, legújabb bada

 

A mobil a legfrissebb, 2.0-ás verziójú bada rendszert kapja meg, és megtalálható benne egy NFC (Near Field COmmunication) modul. Ez a technológia nem olyan régen a Google Nexus S-ben is megjelent, és el-elvétve korábban is találkozhattunk ilyen modellekkel. A chip jelenléte ennek ellenére eddig egyáltalán nem volt jellemző, pedig az általa nyújtott szolgáltatások (mobil fizetés, azonosítás mindössze a chipet tartalmazó eszköz megfelelő felülethez való hozzáérintésével) sok lehetőséget tartogatnak a felhasználóknak és az üzleti szereplőknek is.

 

Minden sallangtól (vaku, tükör) mentes hátlap és 3 megapixeles kamera

 

Ha rosszmájúak akarunk lenni, akkor az állapítható meg, hogy az NFC-n kívül a Wave 578 semmi különlegességgel nem szolgál, viszont hozza a legfontosabbakat. A 3,2 colos, WQVGA felbontású érintőképernyőt, 3 megapixeles kamerát, Bluetooth 3.0-át, b/g/n-es szabványú WiFi-t, amit egy előlapi kamerával is megfejeltek a fejlesztők. A hivatalos sajtóközlemény szerint a készülék 2011 májusától szinte az összes régióban megvásárolható lesz, amibe nagy eséllyel bele fog tartozni Magyarország is.

 

Samsung Wave 578 (S5780):

 

107,9 x 54,9 x 12,5 mm, 99.8 g
TFT kapacitív érintőképernyő, 240 x 400 pixel, 3.2 hüvelyk
Gyorsulás- és távolságérzékelő
TouchWiz UI 3.0
3.5 mm jack
100 MB belső memória
microSD (maximum 16GB)
HSDPA 3.6 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0 (A2DP)
microUSB 2.0
3.15 megapixeles kamera (geo-tagging)
Videófelvétel: QVGA@20fps
VGA előlapi kamera
Operációs rendszer: bada OS, v2.0
Sztereó FM rádió (RDS)
GPS (A-GPS)
Közösségi oldal integráció
NFC támogatás
Li-Ion 1200 mAh akkumulátor

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.