Hirdetés

Megjött az új YouTube app, közelednek a 3D VR videók



|

A frissített YouTube app már támogatja a vertikális videókat, a 3D VR-re azonban még várnunk kell.

Hirdetés

Susan Wojcicki CEO a napokban jelentette be a YouTube applikáció új, 10.28-as Androidos és webböngészős verzióját, időközben pedig az iOS kiadás is megérkezett. Ezzel jóval egyszerűbbé vált a publikálás és szerkesztés a programon keresztül, a nézők pedig egyetlen érintéssel feliratkozhatnak kedvenc csatornájukra. Tízmillió rajongó után a készítők gyémánt lejátszás gombot kapnak ajándékba, miközben saját listánk és profilunk is jóval könnyebben elérhető lett.

 

Hirdetés

 

Az 10.28-as verzió egyik fontos fejlesztése, hogy a vertikális videókat immáron teljes képernyőn is élvezhetjük. Korábbi hírünkben már értekeztünk róla, mennyivel használhatóbb az álló tájolás, azonban talán jobb lett volna teljes egészében száműzni ezt a lehetőséget. Közben a 360 fokos videók és reklámok mellett egy másik nagyon várt lehetőséget egyelőre továbbra sem élvezhetünk. Bár a tartalmakat az egérrel vagy Cardboard VR headset használatával történő forgatással áttekinteni sem rossz mulatság, azért ennél komolyabb lehetőségek is elérhetőek lesznek a jövőben.

 

 

Az igazi 3D-s virtuális valóságra legalább a következő frissítésig kell várnunk. Ezzel a hagyományos 360 fokos tartalmakat túllépve már élőben streamelhetünk VR videókat, amit a felhasználók egy megfelelő eszköz birtokában azonnal élvezhetnek. Wojcicki elmondása szerint a YouTube nézettségi ideje egyébként 60 százalékkal nőtt az összes platform tekintetében, mobil eszközöknél pedig megduplázták ezt a mutatót tavalyhoz képest. Bár remek fejlesztéseket kínál az új applikáció is, az igazi előrelépést mégis mindenki a 3D VR videóktól várja.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.