Hirdetés

Megjöttek az első dupla SIM-es Nokiák



|

A finn vállalat elsősorban a fejlődő országokat kívánja ellátni a rendkívül olcsó mobilokkal.

Hirdetés

A Nokia mai napon Kenya fővárosában, Nairobiban tartott sajtótájékoztatóján összesen négy olcsó mobiltelefont jelentett be, amelyeket Afrika-szerte még idén piacra dobnak. Az esetleges európai megjelenésükről nem esett szó, bár bizonyára itthon is jól fogynának.

Nokia C1-00

A négy közül a legolcsóbb készülék a C1-00, amely adók és egyebek nélkül  csupán 30 euróba (nagyjából 8300 forintba) kerül. Ez egy két SIM-es modell, de ettől függetlenül egyszerre csak egy hálózatra képes csatlakozni, ráadásul kizárólag kétsávos GSM-hálózaton működik - még a GPRS-t sem támogatja.

 

Nokia C1-00
Nokia C1-00



A mobil kijelzője az összes most bemutatottéhoz hasonlóan 1,8 colos, a panel felbontása 128×160 pixel. Lényegében három extrája van: került bele FM-rádió, van szabványos hangkimenet, továbbá zseblámpa-funkcióval is rendelkezik. A finnek szerint készenléti állapotban akár 48 napot is kibír az 1020 milliamperes akkumulátora, a beszélgetési idő pedig 13 óra is lehet – így a rendelkezésre állási idő tekintetében a C1-00 csúcstartó az összes Nokia közt.

 



Nokia C1-01

Az előbbi készüléknél 9 euróval drágább a C1-01, de lényegesen többet is tud. Ez a telefon csak egy SIM-kártyát képes fogadni, viszont GPRS segítségével már WAP-ozásra is alkalmas, továbbá egy VGA-felbontású kamera is került a hátlapra.

 

Nokia C1-01
Nokia C1-01

Fontos tulajdonsága, hogy akár 32 GB-os microSD-kártyával is bővíthető, így már volt értelme zenelejátszó alkalmazást is integrálni a szoftverébe. Érdekes, hogy a rádióadások rögzíthetőek, továbbá JAVA-alkalmazások futtatására is alkalmas a készülék.


Nokia C1-02

A harmadik telefon egy köztes állapot a C1-00, és a C1-01 közt: alapvetően az utóbbi készülékről van szó, csak nincs benne kamera. Így nyilván az ára is középutat képez: 35 eurót kérnek érte.

 

Nokia C1-02
Nokia C1-02



Nokia C2

 


Az utolsó mobil a legdrágább, az alapára 45 euró. A specifikációi szinte megegyeznek a kamerás C1-01-ével, azonban két SIM-et képes fogadni, ráadásul a másodlagos kártya az akkumulátor kivétele nélkül is cserélhető.

 

Nokia C2
Nokia C2



A négy C-szériás telefonon kívül a Nokia bemutatott egy biciklis töltőt is, amely lényegében egy dinamó, telefonhoz csatlakoztatva – hasznos lehet a villamossággal gyéren ellátott területeken.

 

 

Nokia biciklis töltő
Nokia biciklis töltő

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.