Hirdetés

Megmenti az iOS az iPadet, szeptemberben jön a Windows 10 Mobile - a hét mobilos hírei



|

Visszafogott, de praktikus frissítés az iOS 9 - vajon mit kezd majd vele a Windows 10 Mobile?

Hirdetés

Hirdetés

Bemutatkozott az iOS 9

Kétségtelen, hogy mobilfronton a legnagyobb érdekesség a héten az Apple WWDC rendezvénye volt, amelynek keretében bemutatkozott az iOS 9. Túl nagy durranásnak nehéz lenne nevezni, azonban a visszafogott frissítések még praktikusabb és ügyesebb rendszert faragnak belőle. 

Sokat fejlődik a proaktívvá vált Siri, apróbb újítások kaptak helyet a Mail és a Fotók appban, a Passbook Wallet néven folytatja, fejlődött a Jegyzetek és az Apple Maps. Az új News app egyelőre csak angol nyelven működik majd, ugyanakkor mindezektől sokkal örömtelibb az energiatakarékos mód, ami plusz 3 órányi üzemidőt ígér. Szintén jó hír, hogy míg az iOS 8-nak 4,6 GB hely kellett, az iOS 9 telepítéséhez csak 1,3 kell majd. 

 

Sajnos csak az iPad Air 2 tudja majd ezt

 

Az iOS 9 a legtöbbet mindenesetre az iPadek számára jelenti. A kép-a-képben funkció mellett rácsúsztatós osztott nézet, és valódi multitaskingos mód is lesz - igaz, ez utóbbi csak az iPad Air 2-n. A multitasking már égetően hiányzott az iPadekről, és hiába mondható el, hogy igazából a Windowst másolták, akkor is nagyon kellett. 

 

Senki nem akar HTC One M9-et

Az HTC nagy reményekkel dobta a piacra a One M9-et, amely bár keveset változott, de remek készülék. A gyártó ennek ellenére nem tudta eléggé felkelteni a felhasználók érdeklődését, akik továbbra is inkább Apple és Samsung eszközöket keresnek. Emiatt a korábban várt 1,48-1,56 milliárd dolláros árbevétel helyett immáron legjobb esetben is csak 1,06-1,16 milliárdra számítanak az HTC-nél. 

 

Nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket

 

Jön a második ubuntus telefon

Előrendelhető lett a második olyan mobil, amely már gyárilag Ubuntut futtat. A bq Aquaris E5 HD Ubuntu Edition 200 euróba kerül, ezért cserébe pedig 5 hüvelykes, 1280 x 720-as kijelzőt, 1,3 GHz-es, négymagos processzort, 5 / 13 megapixeles kamerákat, 1 GB memóriát és 16 GB bővíthető háttértárat kapnak az érdeklődők. 

 

Ubuntus

 

Megéri az árát a OnePlus One

Továbbra is komoly árversenyt folytat a OnePlus One gyártója, amely a készüléke árát véglegesen lecsökkentette 249 dollárra. Ezért a 16 gigabájtos kiadás jár, de 100 dollárral többért 64 gigabájtos háttértár jut a készülékbe, 1 év Dropbox Pro előfizetéssel. 

 

Olcsónak számít

 

Windows 10 Mobile: szeptember

Július 29-én PC-kre és táblagépekre is megjelenik a Windows 10 végleges kiadása, de okostelefonokra sajnos nem. A legfrissebb hírek szerint a Windows 10 Mobile csak valamikor szeptember végén futhat be. Értelemszerűen emiatt a gyárilag ezzel szerelt Lumia 940 is csak akkor kerülhet a piacra. 

 

Várni kell rá

 

Szerintetek a Windows 10 Mobile labdába rúg majd az iOS 9-cel szemben? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.