Hirdetés

Megnyitotta kapuit a ChevronWP7 Labs



|

Immáron teljesen legálisan is feloldhatóak a Windows Phone 7-es mobilok.

Hirdetés

A Microsoft korábbi gyakorlatától eltérően a Windows Phone 7 bejelentésekor egyértelművé tette, hogy az új operációs rendszerére kizárólag a saját szoftverboltjából lehet majd alkalmazásokat telepíteni. Az Apple-től ellesett megoldás az átlagos felhasználók számára biztonságos környezetet biztosít, ám egyben rendkívül komoly limitációt is jelent.

 

 


Körülbelül egy évvel ezelőtt egy háromfős csapat elérhetővé tette a ChevronWP7 nevű szoftverét, amellyel ez a korlátozás könnyedén kikerülhetővé vált, ám a Microsoft nyomására pár nappal a kiadása után elérhetetlenné tették az eszközt. Ettől függetlenül a redmondiak szokatlanul nyitottan kezelték az ügyet, és megegyeztek a fejlesztőkkel, hogy bizonyos feltételek mellett van jövője a segédprogramnak.


Pénteken végre valahára újból elérhetővé vált a Windows Phone 7 „jailbreakelő" eszköze, a Microsoft áldásával működő szolgáltatás segítségével készülékenként csupán 9 dollár ellenében bárki nyugodtan megszabadíthatja béklyóitól a mobilját, és kedve szerint telepíthet rá különféle nem jóváhagyott alkalmazásokat. A hobbi programozók szempontjából különösen jó a megoldás, hiszen így nem kell kifizetni a Microsoftnak az évi 99 dolláros fejlesztői díjat, bár enélkül az elkészült alkalmazások nyilván nem terjeszthetőek a Marketplace-en.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.