Hirdetés

Mégsem életszerűek a WP7-es Nokiák?



|

A finn cég egy korábbi alkalmazottja szerint egyelőre biztosan nem fognak a redmondiak rendszerével szerelt telefonok érkezni.

Hirdetés

Karácsony előtt Eldar Murtazin komoly visszhangot keltett a telekommunikációval foglalkozó sajtóban, hiszen azt állította, hogy a Nokia idén Windows Phone 7 operációs rendszert futtató telefonokat is piacra kíván dobni.

 

Nokia N8
Nokia N8

 


Hivatalos reakció egyelőre nem érkezett a pletykára, azonban a finn gyártó egy korábbi - a legutóbbi leépítési hullámban menesztett - alkalmazottja szerint egyelőre nem életszerű az elképzelés. Véleménye szerint a Nokia továbbra is mereven ragaszkodik a saját fejlesztésű szoftveres ökoszisztémájához, amely konkrétan a Symbian/MeeGo párost jelenti.


Az úriember természetesen nem tagadja az előbbi hosszú ideje tartó mélyrepülését, ám szerinte csak rendkívül elkeseredett helyzetben lenne hajlandó egy más által készített operációs rendszert a mobiljaira engedni a Nokia. Kapcsolódó hír, hogy a finnek elvileg olyan 3,5-4 millió darab N8-at értékesítettek már világszerte, amely tovább csökkenti a Windows Phone 7 állítólagos esélyeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.