Hirdetés

Mégsem menti meg az iPad a magazinokat



|

Jelentősen csökkent a digitális kiadványok iránti érdeklődés.

Hirdetés

Régóta széles körben ismert tény, hogy a nyomtatott sajtó lassan el fog tűnni, hiszen az olvasók egyszerűen „felköltöznek" az internetre - az ott ingyenesen megtalálható tartalmakért pedig érthető módon a későbbiekben nem kívánnak pénzt kiadni.

 

Apple iPad
Apple iPad

 


Ettől függetlenül a tabletek térhódításával ésszerűnek tűnik, hogy egyes kiadványokat talán meg lehet menteni, ráadásul az új környezetnek hála interaktívak lehetnek. Az eddigi legreményteljesebb platformnak az Apple iOS bizonyult, amelyre már számos magazin érhető el, ám a kezdeti felfokozott érdeklődés után mindegyik eladása nagymértékben csökkent.


A legnépszerűbb elérhető kiadvány a Wired magazin: a júliusi első digitális számból 100 ezret adtak el, ám július és szeptember közt már csak 31 ezer volt az átlag. Októberben és novemberben még rosszabbá vált a helyzet, csupán 21 500 példányt sikerült értékesíteni, míg a nyomtatott változatból 130 ezer fogyott.


Ugyanez a mélyrepülés jellemző az összes többi kiadványra is, amelyek közt megtalálható a Glamour, a Vanity Fair, és a Men's Health is - utóbbiból már a kezdetekkor is csak 2800-at sikerült eladni, jelenleg olyan 2000 körül tart.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.