Hirdetés

Frissítve: támogatott marad Windows Phone-on a Spotify



|

Egyelőre nem úgy tűnik, mintha készülne univerzális változat a szoftverből.

Hirdetés

Frissítés: hírünk írása után a Spotify közölte, hogy az ügyfélszolgálatos kollégájának tájékoztatásával szemben támogatott marad a Windows Phone 8.1 és Windows 10 Mobile rendszereken futó kliensprogram. Ezen felül elvileg a mai napon elérhetővé válik a szoftver 5.2-es frissítése, amely javított Windows 10 támogatással rendelkezik. Eredeti hírünk lentebb olvasható.


***

A hazánkban is népszerű Spotify jelenleg az összes népszerű mobilos operációs rendszeren elérhető, azonban a Windows Phone készülékekkel rendelkezőkkel mindig is mostohán bántak a zenestreamelő illetékesei. Az első csempés készülékekre szánt verzió még 2011-ben vált elérhetővé a Windows Phone 7-re, majd 2013-ban megérkezett a Windows Phone 8.1-es kiadás, azóta viszont jobbára csak kisebb patcheket kapott az kliensprogram.

Hirdetés


Felhasználói érdeklődésre a Spotify egyik ügyfélszolgálatos munkatársa elmondta, hogy előreláthatóan a februárban kiadott legutóbbi javítással véget ért a Windows Phone rendszerű kliensük pályafutása, hivatalosan nem támogatottá vált az alkalmazás. Arról nem tudott információt nyújtani, hogy végső soron mit kezd majd a Microsoft rendszerével a Spotify, viszont azt elárulta, hogy a programozók tudnak a Project Islandwood keretrendszerről, amely az Apple iOS-es alkalmazások Univerzális Windows Platformon futó szoftverekké portolását hivatott egyszerűvé tenni.


A Spotify kliensprogramja ettől függetlenül elérhető a Windows Áruházból, Windows Phone 8.1 és Windows 10 Mobile rendszereken egyaránt működőképes, azaz a támogatás megvonása ellenére jelenleg van működőképes Spotify az érintett platformokra.


(Forrás: GSMArena, Windows Central | Nyitókép: Spotify)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.