Hirdetés

Megtörik az iPad dominanciája?



|

A piackutatók szerint idén már több droidos táblagép fogyhat, mint iPad.

Hirdetés

Habár 2011-ben az iPad kihívói még nem igazán tudták megszorongatni a kategóriát teremtő terméket, piaci elemzők szerint 2012 fordulatot hozhat e téren. Míg tavaly 15,4 millió iPad eladáshoz, 10,5 millió androidos táblagép forgalom társult (amely eredményben a Kindle Fire-nek komoly szerepe volt), addig várhatóan idén a 125 milliós forgalomnak kevesebb mint 50 százalékát fogják adni az iOS-es gépek.

 

 

Az előrejelzések alapján ugyanis "mindössze" 60 millió iPad fog gazdára találni, amely ha bebizonyosodik, akkor az Apple dominanciája megtörhet. Persze azt követően is a cupertino-i cég lesz a legnagyobb táblagép gyártó, ám részesedésük 50 százalék alá fog esni.

A piackutatók szerint egyébként jövőre 170 millió táblagép talál majd gazdára, 2014-re pedig 220 millió darabos szállítással számolnak. Jövőre így az Apple részesedése e szegmensben 42 százalékra eshet vissza, miközben az értékesített iPadek mennyisége 71 millióra nő majd. 2014-ben pedig csupán 37 százalékos piaci részesedésre lesz elég a becsült 82 milliós eladás.

A témáról bővebben testvéroldalunk, a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.