Hirdetés

Megválhat luxusmobilos üzletágától a Nokia



|

A finnek az okostelefonos részlegükbe fektethetik a Vertu vételi árát.

Hirdetés

Váratlan beszámolóval álltak elő a Financial Times forrásai, a neves kiadvány állítása szerint a Nokia jelenleg a Vertu eladását készíti elő. A céget 1998-ban alapították a finnek, hogy mobiljaikat méregdrága köntösbe bújtatva a tehetőseknek szánt telefonok piacára is betörhessenek.

 

 


Egyelőre nem tudni, hogy mennyit kérhetnek majd a luxusdivízióért, ám a becslések szerint a Vertu évente nagyjából 200-300 millió euró bevételt hozhat a Nokiának, ráadásul a megcélzott közönség miatt a gazdasági és pénzügyi válságok sincsenek komoly kihatással az eladásaikra.


A hírek szerint számos potenciális vevőre számíthat a részleg, többek közt rivális gyártók, és privát befektetői csoportok is érdeklődnek az üzlet iránt. Állítólag az eladásból szánt bevételt okostelefonos üzletágába kívánja befektetni a Nokia, sajnos a cég sajtósai egyelőre nem kívánták kommentálni a Financial Times pletykáit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.