Hirdetés

Megváltoztathatja a világot a Project Tango



|

A Google új telefonja képes 3D-ben feltérképezni a környezetét.

Hirdetés

A Google fejlesztői a sci-fi irodalomból ismert intelligens robotok kifejlesztésén dolgoznak. Munkájuk során komoly kihívásokkal kell megbirkózniuk: például azzal, hogy hogyan tájékozódjanak a zárt, belső terekben az általuk épített fémemberek. A robotikai iparban nemrég komoly érdekeltséget szerzett cég mérnökei a elhatározták, hogy megoldást találnak a fenti problémára. A Google tegnap jelentette be a Project Tango-t, amelynek végső célja, hogy olyan szenzorcsomagot fejlesszenek ki, amely képes precízen feltérképezni a környezetét, és valós időben követni a térbeli mozgásokat.

Hirdetés

A Project Tango szakemberei által kifejlesztette hardvert a könnyű tesztelhetőség kedvéért egy okostelefonba építették be, az egyedi szenzorokkal felturbózott készülék másodpercenként bő negyedmilliárd mérést végez. A technika elképesztően komoly lehetőségeket rejt magában: a robotika mellett például a játékfejlesztésben vagy az interaktív 3D-modellek készítésében is fel lehetne használni.

Jó hír lehet az érdeklődő cégek és intézmények számára, hogy a Project Tango prototípus-mobiljából első körben 200 darabot fog kiosztani a Google. A potenciális felhasználási ötletekkel a kezdeményezés weboldalán lehet pályázni a készülékekre készülékre.

(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.