Hirdetés

Megvan, mikor láthatjuk a HTC metaverzumos csúcstelefonját



|

A HTC is felszállt a metaverzumos hype vonatra, már nem kell sokat várnunk az újdonság leleplezésére.

Hirdetés

A tajvani HTC kétségtelenül kulcsszerepet játszott az okostelefonok forradalmában, hiszen ennek a gyártónak köszönhetjük az első androidos mobilt, és ez a cég volt például az is, amely a 2011-es HTC Evo 3D képében először kísérletezni kezdett a többkamerás rendszerekkel.

Hiába azonban az innovatív hozzáállás és az egykor jelentős piaci részesedés, a HTC mára teljesen jelentéktelenné vált a szegmensben, a 2018-as U12+ óta pedig egy árva csúcsmobilt sem láthattunk tőle. Ez azonban változni fog, ugyanis hamarosan bemutatkozik a gyártó új erőgépe, amely a metaverzumos trendet igyekszik meglovagolni.

Hirdetés

A DigiTimes már tavasszal kiszivárogtatta, hogy egy ilyen projekttel készülnek a tajvaniak, most pedig megkaptuk a hivatalos visszaigazolást is. Az alábbi meghívó a HTC Twitter-csatornájára került fel, és egy HTC Viverse-eszköz (így hívják a vállalat saját metaverzumát) június 28-i bemutatóját promózza. A poszt szűkmarkúan méri a részleteket, az viszont egyértelmű belőle, hogy tényleg a metaverzum körül forog majd az esemény, hiszen nem csak a Viverse név utal erre, hanem a #createmymetaverselife (kb. hozd létre a metaverzumos életem) hashtag is.

Ami minket illet, kíváncsian várjuk, hogy mi az az attrakció, ami miatt a tajvaniak 4 év kihagyás után úgy érezték, hogy van értelme újabb zászlóshajóval előállniuk. A Vive VR-eszközök révén persze a cégnek komoly tapasztalata van a virtuális valóságban, a Viverse-ökoszisztéma februári bejelentése pedig nyilvánvalóvá tette, hogy ezt ki is szeretnék használni.

Annyi bizonyos, hogy a metaverzum most nagyon trendi hívószó, ugyanakkor jól látható, hogy egyelőre a témát régebb óta feszegető óriások, mint például a Facebookból átvedlett Meta Platforms és az Epic Games projektjei is erősen gyerekcipőben járnak még.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.