Hirdetés

Megvehette volna az Androidot a Samsung?



|

Andy Rubin állítólag még a Google színre lépése előtt házalt a gyártónál.

Hirdetés

Az Android körülbelül 90 százalékos piaci részesedését figyelembe véve egyértelműen az első számú mobilos operációs rendszer, azonban állítólag kevésen múlott, hogy a jelenleg ismert szoftverré váljon. A SamMobile érdekes információra hívta fel a figyelmet, ugyanis Fred Vogelstein író még tavaly ősszel megjelent „Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution” című könyve szerint a Samsung könnyen elhappolhatta volna a rendszert a Google orra elől.
 

Hirdetés


Az operációs rendszert eredetileg Andy Rubin és hétfős csapata kezdte el fejleszteni, azonban az apró cég híján volt a tőkének. A működés biztosítása érdekében Rubin megkereste a Samsungot az operációs rendszer megvételének ötletével, azonban a dél-koreai vállalat nem látott benne fantáziát, így végül a Google vásárolta meg a vállalatot.


Ennek hallatán természetesen könnyen a fejéhez kap az ember, azonban fontos megemlíteni, hogy a 2004-es eladási kísérlet idején az Apple még évekre volt az iPhone bejelentésétől, amely hatására az addigra már a Google berkein belül dolgozó androidos csapat kénytelen volt teljesen újratervezni a robotos rendszer kezelőfelületét, hiszen azt nem érintőkijelzős használatra szánták.


Ezen felül sosem tudjuk meg, hogy egyáltalán mi történt volna az Androiddal a Samsung égisze alatt: néhány évvel később a cég rivális Bada platformja gyorsan bedobta a törölközőt, a Tizenről pedig továbbra is csak hírből hallani.


(Fotó: Sergey Galyonkin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.