Hirdetés

Megvenné a Lenovo a Blackberry-t?



|

Egy hete még arról volt szót, hogy a HTC-t raknák a kosárba.

Hirdetés

Határozottan kezd érdekesre fordulni a kanadai mobilgyártó drámája, hiszen a pletykák szerint a legnagyobb befektetője nem lesz képes elég pénzt összegyűjteni a vállalat tőzsdéről való kivitelére, márpedig a fogyasztói piacról való kivonulás és 50 százalékos létszámleépítés mellett látszólag ez a vállalat üzleti szempontból való stabilizálásának harmadik sarokköve.

Hirdetés


A Blackberry felsővezetése által megkeresett egyéb gyártók elvileg csak az egyes tulajdonaikat lennének hajlandóak megvásárolni. Mindezek után a The Wall Street Journal tegnap újabb bombát dobott, ugyanis a belsős forrásaik szerint a Lenovo nyitott a héten egyéb komoly üzletet is kötött Blackberry teljes felvásárlására.


Mindez azért is humoros, mert körülbelül egy héttel ezelőtt még arról volt szó, hogy a Lenovo a szintén nehéz helyzetben lévő HTC-t vásárolná fel. Nem tudni, hogy esetleg egyszerre mindkét gyártóra pályázhat-e a nyugati mobilos piacokra betörni kívánó vállalat: az eltérő célközönségek miatt tulajdonképpen lenne értelme a duplázásnak, ám mégis két több milliárd dolláros vételről lenne szó, ez pedig túl nagy falat lehet a Lenovónak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.