Hirdetés

Megvette a SwiftKey billentyűzetet a Microsoft



|

Egyelőre nem kap kaszát az Android és iOS rendszereken futó alkalmazás.

Hirdetés

A délelőtt folyamán felröppent a pletyka, miszerint a Microsoft 250 millió dollár környéki összegért meg kívánja vásárolni a SwiftKey virtuális billentyűzet mögött álló céget. Valószínűleg sokan hallottak már az ingyenes alkalmazásról, az Android és iOS rendszerekre elérhető egyik legjobb klaviatúráról van szó.

Hirdetés


A délután hivatalossá vált az akvizíció, bár semelyik fél sem kívánta kommentálni a vételi árat. Egyelőre annyi biztos, hogy a saját Word Flow virtuális billentyűzetének androidos és iOS-es változatán dolgozó Microsoft egy darabig biztosan nem fogja elkaszálni a SwiftKey-t, a mögötte álló fejlesztők már a redmondi cégnek dolgozva fejleszti azt tovább.


A tájékoztatás szerint a Microsoft vizsgálja, hogy miként tudná a saját Word Flow billentyűzetébe beépíteni a SwiftKey figyelemre méltó funkcióit. A felvásárlás igazi okát ettől függetlenül nem a SwiftKey Keyboardban bevetett megoldások jelentik, a redmondiaknak valójában a tavaly kiadott SwiftKey Neural különleges verzióra fájt a foguk. Az alfa verzióban elérhető, jelenleg csak angol nyelvű bevitelhez használható szoftver a jobb szókiegészítés és elütéskezelés érdekében a szókapcsolatok és szinonimák elemzésével szélesebb kontextusban próbálja értelmezni a felhasználó mondatait.


(Forrás: Neowin, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.