Hirdetés

Mi hiányzik a mai okostelefonokból?



|

Az okostelefonokat rengeteget fejlődtek - de milyen téren kellene még tovább?

Hirdetés

Az okostelefonokkal tele van a piac és minden áruház is. Legyen szó az Apple-ről, a Samsungról, az HTC-ről, az LG-ről vagy éppen a Sonyról, mindenki megtalálhatja a saját számítását. Az eltérő gyártók termékeiben közös, hogy az elmúlt évek során rengeteget fejlődtek. Sok funkcióról korábban álmodni sem mertünk volna, és miközben a hypekoronát az iPhone 6 Plus viszi a hátán, addig minden szakértő egyetért abban, hogy a valaha volt legszebb és legjobb kijelző, amit hordozható eszközbe beépítettek, az a Galaxy Note 4-é. 

Hirdetés

A sokmagos processzorok, lenyűgöző fényképezők és lélegzetelállító kijelzők ellenére mindig van még hová fejlődni. De vajon merre? És mi szerepeljen a kívánságlistánkon? Összegyűjtöttünk néhány közkedvelt témát, amelyek a leggyakrabban visszatérő problémákra épülnek. 

 

Jobb akkumulátorok

Gyakorlatilag mindenki ezt vágná rá, ha megkérdeznék tőle, miben kellene javítaniuk a gyártóknak. Valamiért ezen a téren nem fejlődtek annyit, mint más fronton. Bár a topligás iPhone 6 Plus és a Galaxy Note 4 kiemelkedően teljesítenek, sajnos az átlagkészülékek a legtöbbször még egy napot sem képesek kihúzni, sokszor átlagos használattal sem. A legtöbb ember nem akarna lehetetlent: beérné azzal is, ha a hétvégén nem kellene egynél többször tölteni a telefont, mondjuk átlagos használat mellett. Persze álmodhatunk arról is, hogy mondjuk egy hétig bírják az eszközeink. 

 

Visszatérő probléma

 

Gyorsabb töltés

A gyorstöltés szintén egy olyan funkció, aminek mindenki örülne, de csak kevesen élvezhetik egyelőre. Az említésre méltó próbálkozások közül a Galaxy Note 4-et érdemes kiemelni, ami 30 perc alatt nulláról 50 százalékra pumpálja az akkut. Ígéretes a Nexus 6 is, ami 15 perc alatt 6 órányi használatot tesz lehetővé. 

 

Szabványos vezeték nélküli töltés

A szabványosítás sokszor jó dolog, elvégre megőrülnénk, ha nem csak az iPhone-okhoz, de minden egyes androidos márkához is eltérő csatlakozókat kellene használni. A vezeték nélküli töltés pedig nagyon ötletes és jó dolog, de egyelőre nem túl praktikus akkor, ha minden készülék más és más szabványt használ. Jelenleg a PMA és a Qi a legelterjedtebb, de jobb lenne egy univerzális, mindenek fölött álló szabvány. 

 

Ez azért nem a star trekes fordító

 

Az univerzális fordító

Sajnos a mai napig sci-finek számít az univerzális fordító, ami valós időben képes az eltérő nyelveket szinkronba hozni. Bár a Skype és a Google esetében is vannak próbálkozások, az, hogy úgy kommunikáljunk, mint a Star Trek űrhajóinak a hídján a kapitányok a kivetítő előtt, még igen messzi ábránd. 

 

Ütésálló burkolat

Tekintsünk el az ütésállónak tervezett otromba készülékektől, és a hasonlóan csúnya tokoktól is. A vízállóságot egyre több készüléknél oldják meg, és persze örülnénk, ha az ütésálló tulajdonság is felkerülhetne a gyári listára. Örömteli plusz lenne, ha a sokszor igen drága készülékünket nem kellene félteni annyira. 

 

Sajnos ilyen is történhet

 

Pico projektor

Kiegészítőként már lehet pico projektorokat kapni, de persze nagyon trendi lenne, ha mindezt beépítve kapnánk egy okostelefonban. Sajnos a méretek és a fogyasztás miatt ez nem túl valószínű jövőkép, de jó hír, hogy a Lenovo legújabb táblagépében azért már van ilyen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.