Hirdetés

MicroSD-vel is titkosítható a telefonhívás



|

Hamarosan bárki számára elérhető lesz a biztonságos kommunikációt lehetővé tevő kártya.

Hirdetés

A német Giesecke & Devrient nevű vállalat nemrég lerántotta a leplet az egyszerűen csak Mobile Security Card Voice Edition 2.0 névre keresztelt eszközéről, amely képes valós időben kódolni és dekódolni a telefonbeszélgetéseket.

 

G&D Mobile Security Card VE 2.0
G&D Mobile Security Card VE 2.0

 


Az igazi érdekessége, hogy a titkosító áramkörök egy szabványos microSD-kártyába lettek integrálva, a cég szerint szinte az összes Windows Mobile-t, Blackberry OS-t, Symbiant, és Androidot futtató okostelefonnal kompatibilis a megoldás.


A titkosítás rendkívül erős, a kütyü 521 bites elliptikus görbéjű algoritmust használ, amely a szakértők szerint biztonsági tekintetében nagyjából egy 15 360 bites RSA-kulcsnak felel meg. A Mobile Security Cardot december 7-9. közt lehet megtekinteni működés közben a párizsi CARTES & Identification kiállításon, tömeggyártásba a jövő év elején kerül majd. A végfelhasználói ára még nem ismert, vélhetően nem lesz olcsó mulatság - bár nem is átlagembereknek készült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.