Hirdetés

Microsoft: a védelemnek ára van



|

A redmondi cég tovább sarcolja az androidos gyártókat, ám cserébe már további biztonságot is kínál.

Hirdetés

Mint korábban beszámoltunk róla, egyes elemzők szerint a Microsoft sokkal több bevételhez jut az Android operációs rendszert használó gyártók „megadóztatásából", mint amennyit a saját Windows Phone 7 platformjának licencelése hoz a konyhára. Ennek oka, hogy a robotos szoftver a redmondiak számos szabadalmát sérti, így a vállalatok egy esetleges per elkerülése érdekében hajlandóak kifizetni a jogdíjakat.

 

Acer Iconia Smart
Acer Iconia Smart

 


A Microsoft remekül lovagolja meg az android körüli jogi hullámokat: tegnap a cég sajtósai bejelentették, hogy a Viewsonic-ot, és az Acert is sikerült meggyőzniük a fizetősök sorába való beállásról. A módosított taktikájuk szerint már nem csak a pénzüket kívánják behajtani a cégeken, de a meggyőzésük céljából garantálják, hogy az esetleges perek során a védekezésnél felhasználhatják a kérdéses szabadalmakat.


Mindez meglehetősen vonzóvá teszi az érthető okokból vonakodó, kiutat kereső gyártók döntését, hiszen az utóbbi hetekben az Apple megmutatta, hogy semmitől sem riad vissza a Google túlságosan erős partnerei ellen indított hadjáratában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.