Hirdetés

Microsoft: csempéket az androidos HTC mobilokra!



|

A vállalat állítólag egészen meglepő ötlettel kereste meg a mobilgyártót.

Hirdetés

Ugyan a Nokia olcsóbb Lumia készülékeinek köszönhetően főként Európában végre megindult a Windows Phone operációs rendszer terjedése, ám a finn cég mobilos részlege a jövő év elején szinte biztosan a Microsoft kezébe fog kerülni. A felek közti jelenlegi előzetes szerződés alapján okostelefonok esetében a redmondiak nem használhatják a Nokia márkajelzést, így egyetlen éven belül kiderülhet, hogy a platform terjedéséhez mennyi köze volt a telefongyártó puszta nevének.

Hirdetés


A Microsoft ettől függetlenül nem kíván egyedül maradni a Windows Phone használatával, ám a gyártópartnereik már a kezdetek kezdetén is elégedetlenek voltak a vállalat szigorú megkötéseivel, a platformot futtató készülékeik nem fogytak jól, utána pedig a Nokia stratégiai partnerként nagy versenyelőnyöket kapott. Úgy tűnik gyártói oldalról jelenleg nincs számottevő érdeklődés a rendszer iránt, a finn vállalat a redmondiak egyetlen említésre méltó partnere.


A Bloomberg beszámolója alapján a Microsoft elkeseredettebb lehet a sejtettnél, ugyanis informátoraik szerint megkereste a nyűglődő HTC-t az ötlettel, hogy az dual-bootos felállásban telepítsen az Android mellé Windows Phone-t is a robotos készülékeire; akár ingyen is hajlandóak lennének licencet adni.


Döntés egyelőre nincs, a források szerint az ügyben október végén lesz egy megbeszélés a Microsoft és HTC felsővezetése közt.


(A kép forrása: Dell / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.