Hirdetés

Microsoft: egy hetes üzemidőt az okostelefonoknak



|

Első lépésben két kisebb akkumulátorral váltanák le a mostaniakat.

Hirdetés

Az MIT Technology Review Digital Summit konferenciája alkalmából a Microsoft egyik kutatója, Ranveer Chandra arról beszélt, hogy mire számíthatunk a mobilkészülékeink üzemidejét tekintve. A redmondiak ahelyett, hogy az újabb technológiai áttörésekre várnának, inkább más megoldást keresnének akkumulátor-témában. 

Hirdetés

A tervek szerint extrém esetekben akár egy hétig is növelhető az akkumulátoros üzemidő. Azért, hogy ezt elérjék, első lépésben az okostelefonok nagy akkumulátorát két kisebb lítium-ionos modellre cserélnék. Az egyik az erőforrásigényes appokat szolgálná ki, a másik pedig a telefont tétlen állapotban látná el energiával. Ilyen konfigurációban a készülékek üzemideje akár 50 százalékkal is kitolódhat az ígéretek alapján. 

A duplaakkus megoldás kiegészítője az E-Loupe lesz. Ez egy szoftveres csomag, ami a sokat fogyasztó appokhoz készült. Amikor ezek nincsenek használatban, akkor a szoftver bezárja őket vagy pedig korlátozza a működésüket, tovább fokozva a hatékonyságot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.