Hirdetés

Microsoft Lumia 535: a megbízható belépő



|

Kipróbáltuk az első nem Nokia márkajelzésű Lumia okostelefont.

Hirdetés

Ezt is megértük. Megérkezett szerkesztőségünkbe az első Lumia, amit nem a Nokia, hanem a Microsoft küldött. Kezdetét vette az új éra, ám ha csak a készülékre összpontosítunk, ebből nem sokat érzékelhetünk. Az 535 akár a finnektől is jöhetett volna, rendelkezik a termékcsalád minden jellemzőjével, a termékdizájn és a rendszer is régi ismerősünk. A 930-cal persze távoli rokonságban áll, hiszen a széria alsó tagozatában versenyez az 535, és ehhez mérték az árát is.
 

Hirdetés


Már megjelenését követően volt, ahol kártyafüggetlenül 32 ezer forintért árulták. Hardvere, a kijelző és a kamera is ehhez mérten költségtakarékos, illetve az anyaghasználata. Sajnos utóbbin látszik leginkább a spórolás; nem elég, hogy a hátlapja gyakorlatilag egy fröccsöntött szappantartó, még annak is néz ki. Ennek viszont pozitív hozadéka is van: akkumulátora cserélhető, illetve a két SIM-kártya foglalata nem az oldalsávon foglalja a helyet. Ennyit a negatívumokról, mert találhatunk olyan funkciókat, amelyek kiemelik az 535-öt az olcsó okostelefonok közül. Egyrészt örömteli, hogy az 530 memóriáját megduplázták, másrészt a kijelző is 5 hüvelykesre növekedett, azaz egy kisebb phablettel van dolgunk, kár, hogy alacsony felbontás társul mellé. Különleges még az 5 megapixeles nagylátószögű előlapi kamera, ami tényleg ideális lehet selfie-k készítésére, vagy éppen a kapás megörökítésére, ha éppen nincs más horgász a közelben.


A kedvező ár, az előlapi kamera és a nagy képernyő miatt a mobil a fiatalok kedvence lehet, amit remek vételnek tartunk zökkenőmentesen futó Windows Phone rendszere miatt, főként, hogy a 30 ezres Android mobilok többsége nem a stabilitásáról híres.


Névjegy

– Ár: 39 990 Ft
– Forgalmazó: Microsoft Magyarország
– Teljesítmény: 6
– Szolgáltatás: 7
– Ár/érték: 9


Adatok

– Snapdragon 200 SoC
– 4 magos (1,2 GHz) Cortex-A7
– 5 MP előlapi és hátlapi kamera
– 8 GB tárhely (bővíthető)
– 1 GB RAM
– WP Bench: 248
– AnTuTu: 11625
– 1905 mAh


Előny: stabil rendszer, kedvező ár, dual SIM
Hátrány: rossz anyaghasználat, alacsony felbontás

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.