Hirdetés

Miért kell egy szerverprocesszor a mobiltelefonba?



|

Bejelentette első 64 bites processzorát az ARM, amelyet szerverekbe és okostelefonokba terveznek. Tényleg szükség van ekkora teljesítményre?

Hirdetés

Eljött az az idő is, hogy az x86-os processzorok családjában régóta létező 64 bites architektúra most először okostelefonokban is megjelenhet. Az ARM nem csak mobil készülékekbe szánja a parányi félvezetőt, ezek egyben szerverekben is szolgálatot teljesítenek majd. Ez jól mutatja a processzor nagy teljesítményét, melynek fokozásában mindegyik okostelefon-gyártó érintett. Míg a tavalyi év a két- és négymagos mobilchipek megjelenéséről szólt, addig az idei, illetve a jövő év a 64 bites architektúráé lehet mobiltelefon fronton, ez pedig olyan teljesítményt jelenthet, amit ma még igen nehéz elképzelni.

A vállalat - érthetően - szeretné felpörgetni a 64 bites processzorok adaptálásának ütemét, ezért szoftveres támogatás létrehozásán fáradozik. Mikor lehet ebből hétköznapi technológia? A Computerworld cikkéből kiderül, kattints ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.