Hirdetés

Mikrofonos hazugságvizsgáló a Google-től



|

Lelombozóan képzeli a hordható kütyük jövőjét a vállalat.

Hirdetés

A múlt hét végén érdekes Motorola által benyújtott szabadalmi kérvényről rántotta le a leplet a The Register, ugyanis a gyártó szerint a telefonok mikrofonját akár nyakon is hordhatnák a felhasználók, amely a mérnökök szerint zajos környezetekben jelentős mértékben javíthatná a beszéd érthetőségét.

Hirdetés


Az elképzelés önmagában nem rossz, ám valószínűleg nem túl praktikus, lévén a dupla mikrofonos telefonok már hosszú évek óta képesek zajszűrésre, ráadásul mobilozáskor amúgy is muszáj a fülhöz emelni a készüléket. Headset használata esetén sem jobb a helyzet, régóta kapható rossz körülmények közt is jól teljesítő modell.


Ami ennél érdekesebb, hogy a Google tulajdonában lévő vállalat szerint a tetoválásnak álcázott kütyü akár hazugságvizsgálóként is működhetne, köszönhetően egy opcionálisan beépített „galvanikus bőrválasz-érzékelőnek”. A találmány az esetleges megvalósulása esetén vélhetően nem lesz túl népszerű, hiszen hazudozás és biometrikus adatok téves értelmezése nélkül is alááshatja a beszélgető felek közti alapvető bizalmat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.