Hirdetés

Millió felett az aktív mobilnetesek száma



|

Újabb dátummal gazdagodott a 3G magyar története.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvánosságra hozta a három magyar mobilszolgáltató önkéntesen átadott statisztikáin alapuló, decemberi történéseket összefoglaló mobilnet-gyorsjelentését. Mint kiderült, a szélessávú vezeték nélküli internet ezen fajtájára a karácsonyi szezon során nem meglepő módon a szokásosnál nagyobb volt a kereslet, az operátoroknál összesen 87 ezer új előfizetés köttetett, így a teljes előfizetői szám 1 millió 307 ezerre ugrott.

 

NMHH mobilnet 2010. december
NMHH mobilnet 2010. december

 


Az érdekesség valójában az aktív előfizetők (a szolgáltatást az utóbbi három hónapban igénybe vevők) száma, amely a novemberi 947 ezerről durván 1,003 millióra nőtt, amely fontos mérföldkőnek mondható a hazai mobilnet történetében.

 

NMHH mobilnet 2010. december
NMHH mobilnet 2010. december

 


A jelentés szerint a forgalmazásban részt vevő aktív előfizetések alapján a Vodafone részesedése 27,62 százalékról 27,78 százalékra, a T-Mobile részesedése pedig 48,28 százalékról 48,61 százalékra emelkedett, míg a Telenoré 24,11 százalékról 23,61 százalékra csökkent.


A vizsgált hónapban a T-Mobile ügyfelei az előző havi 614 ezer után 592 ezer GB adatot forgalmaztak, a Telenor ügyfeleinek forgalma 364 ezer GB-ról 411 ezerre nőtt, míg a Vodafone ügyfelek az előző havi 341 ezer után decemberben 371 ezer GB adatot töltöttek le és -fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.