Hirdetés

Minden, amit tudni lehet a Samsung Galaxy S6-ról



|

Összefoglaltunk mindent, amit sejteni lehet a Samsung következő csúcstelefonjáról.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 4-gyel a gyártó az eddigi legjobb készülékét alkotta meg, így nem lesz könnyű dolga, ha a Galaxy S6-tal felül akarja múlni. Mivel az előző Galaxy S-ek iránti érdeklődés folyamatosan csökkent, a dél-koreaiak úgy döntöttek, teljesen újratervezik a csúcstelefont. Ami biztos, hogy a Galaxy S6 egy merőben más készülék lesz. Miután az Apple-nek már két nagy kijelzős iPhone-ja is van, Kínából pedig komoly riválisok nehezítik a Samsung dolgát, ezért a létező legjobbat kell becsomagolják egyetlen készülékbe. 

Hirdetés

Milyen lesz a Samsung Galaxy S6? Összefoglaltuk, amit tudni lehet. 

 

Mi lesz a dizájnnal?

A Samsungot sokáig kritizálták az olcsó szappantartó küllemért és minőségért, ami mindig ugyanarra a műanyagra épített. A Galaxy S5 még nem szakított ezzel az iránnyal, a Galaxy Note 4 és a Galaxy Alpha már igen. A Project Zero, vagyis a Galaxy S6 várhatóan egy teljesen új stílust követ majd, és nem lenne meglepő, ha ez már fém keretre vagy teljesen fém házra épülne. 

 

Vajon lesz oldalt kijelzője?

 

 

Milyen lesz a kijelző?

A Galaxy S5 kijelzőben is csalódást okozott, az 5,1 hüvelykes Super AMOLED panel ugyanis természetellenes színekben pompázott. A Samsung azonban a Galaxy Note 4-nél megmutatta, hogy mire képes valójában a technológia, és a mobilpiac legjobb kijelzőjét tették a phabletbe. Így aztán kétségtelen, hogy a mostani trendeket látva a Galaxy S6 méretben és kijelzőben is fejlődik, így 5,5 hüvelykes, és természetesen Quad HD-s (1440 x 2560) képernyőt kap. 

 

Mi lesz a TouchWiz felülettel?

A TouchWiz sok évig gerjesztette a különböző vitákat, hiszen bár sok funkciót építettek bele, sebességben és stílusban rendre alulmarad a konkurenciához képest a Samsung kezelőfelülete. A legutóbbi kiadásokban nagyon sokat fejlődött a TouchWiz, de néha azért még képes kicsit megakadni. A Samsungnak nem lesz könnyű igazán nagy váltást hozni ezen a téren, de a Galaxy S6 kezelőfelülete biztosan egyszerűbb és gyorsabb lesz. A TouchWiz felületet egyébként már a Lollipopra is áttervezték, és vannak jelek, hogy a jövőben témákkal is fel lehet majd dobni. 

 

Konzervatív elképzelés

 

 

Mi újság a processzorral?

A Galaxy S6 lesz a Samsung és az androidos tábor első igazi és fontos, 64 bites okostelefonja. Ugyan az Apple iPhone 5S-hez képest másfél éves csúszásban vannak, így már jóval jövőállóbbnak tűnik az eszköz. Amerikába és néhány nyugati országba állítólag a Qualcomm Snapdragon 810-zel érkezik majd, a többi területre az Exynos 7420-szal. Valószínűleg mindkettőt 3 GB RAM egészíti majd ki, és mindkettőben négy ARM Cortex A53-as és négy ARM Cortex A57-es mag lesz. 

 

Milyen lesz a kamera?

A Galaxy S5 hiába jött 16 megapixeles kamerával, összességében csalódást okozott a fényképezés terén. A technológiát azóta továbbfejlesztette a Samsung, és a Galaxy Note 4-gyel ilyen téren is etalont alkotott a mobilpiacon. A Galaxy S6 várhatóan 16 vagy 20 megapixeles szenzort kap, azonban nem a Samsung sajátját, hanem inkább mondjuk a Sony IMX240-et, optikai képstabilizálással. Az előlapi kamera állítólag 5 megapixeles lesz. 

 

Vajon szögletes vagy kerek éleket kapunk?

 

 

Mekkora lesz a tárhely?

A processzorok és a kamerák igen sokat fejlődtek az évek során, azonban a gyártók tárhely tekintetében nem nagyon akarnak előrelépni. Mivel körülbelül 5 évig a 16 gigabájt volt az alap a zászlóshajóknál, ezért Samsung-fronton is itt az ideje a váltásnak. A 32 gigabájtos alapmodell mellé jó eséllyel 64-es és 128-as is jön, a memóriakártya pedig újabb 128 gigabájtot jelenthet. 

 

Mikor jön, mennyiért?

A Samsung múltját tekintve szinte biztosra vehető, hogy a Galaxy S6 a 2015-ös Mobile World Congress elején vagy végén mutatkozik be, a 2015-ös Unpacked eseményen. A bemutató után a megjelenésre még egy hónapot kell majd várni, így március végére, április elejére lehet várni a készüléket, minimum 650 dolláros ár környékén. 

 

Ti várjátok már a Galaxy S6-ot?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.