Hirdetés

Minden készüléken kötelező lesz a Powered by Android logó



|

A Google szeretné jobban a köztudatba ültetni az Android nevet.

Hirdetés

Az elmúlt évek trendjei alapján kétségtelen, hogy az Android a mennyiséget tekintve az abszolút uralomra tör. Ha a nyereségességet tekintve sokszor képtelen is versenyezni a Google az Apple iOS-sel, akkor is elmondható, hogy a legtöbb készüléken a robotos rendszer fut. A Google úgy néz ki, hogy azt szeretné, ha ezzel mindenki tisztában lenne, márkától függetlenül. 

Hirdetés

Az Android Police jelentése szerint a Google minden egyes gyártót arra kötelez, hogy hirdessék az Androidot. Ezt úgy valósítják meg, hogy a készülékek bekapcsolásakor kötelező lesz megjeleníteni egy Powered by Android logót. 

A hírek alapján a gyártók azért kötelesek megjeleníteni az új logót, hogy később hozzáférhessenek a Google Play áruházához. Furcsa módon egyébként hiába fut majdnem minden telefonon manapság az Android mobil operációs rendszer, állítólag sokan vannak olyan Samsung Galaxy-tulajdonosok, akiknek fogalma sincs, hogy a robotos platformot használják. 

 

Fotó: TechnoBuffalo

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.