Hirdetés

Mindenki fél a Samsungnál; ezért nem jön korán a Galaxy S8



|

Az éves értékelésekre került a sor, nem tudni, hogy kiket vonnak felelősségre a Galaxy Note 7 miatt. Sok a változás.

Hirdetés

Hagyományosan feszült hetek következnek a Samsungnál, ahol eljött az ideje az éves teljesítményértékeléseknek. 

Hirdetés

Ez nem csak jutalmakat jelent, hanem valószínűleg felelősségre vonásokat is a Galaxy Note 7 botránya miatt. A megjelenésekor a legjobb androidos okostelefonnak tartott eszköz nyugdíjazása nagyon korán jött, a működési nyereségben 5,4 milliárd dolláros mínuszt, továbbá a márkáról kialakított kép csorbulását jelenti. 

A Samsung egyik, neve elhallgatását kérő alkalmazottja - nem beszélhetnek a médiával - szerint még levegőt venni is félnek most a Samsung emberei, valakinek ugyanis vállalnia kell a felelősséget a történtekért. Az éves személyi változtatásokat ráadásul nagyobb titoktartás övezi, mint az új termékeket. Kizárólag az utolsó percekben értesítik a vezetőket. Az idei évben azonban mindenki sokkal idegesebb a szokásosnál, a vezetők és a beosztottak is. A hardveres részlegen alapvető változások jöhetnek belsős források szerint, minden szinten. 

A Samsung hivatalosan egyelőre azt mondja, nem tervez változtatásokat a Galaxy Note 7 krízise miatt. 

A nyomás ugyanakkor egyre nagyobb, ugyanis még mindig nincs meg a tűzesetek oka. Koh Dong-jin kiemelten foglalkozik a témával a belső levelezések szerint, amelyek pontos tartalmát ugyanakkor nem árulták el. A belső és a befektetői pletykák szerint a legfelsőbb vezetést is okolhatják a történtekért, miközben sokan megalázva érezték magukat, amikor többen rivális gyártók termékeire váltottak, a légitársaságok pedig betiltották a Galaxy Note 7-et. A dolgozókkal folyamatosan egyeztetnek arról, hogyan kell a helyzethez állniuk. 

A mobilos ágazatot belső körökben a túl gyors specifikációváltások és az el nem tolt megjelenési idők miatt kritizálták, ami fokozott nyomáshoz vezetett még a partnereknél is. Sokan előre érezték, hogy ez történik majd, de mindenáron le akarták győzni a rivális Apple-t és Huawei-t, valamint a lassuló növekedést megfordítani. 

Egy, a fejlesztésekben jól értesült ember szerint a Galaxy S8 munkálatait most szándékosan lelassították, nem akarnak hasonló problémát a jövőben. Emiatt még a specifikációkat sem véglegesítették, és a megjelenést sem hozzák előre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.