Hirdetés

Mindenki okostelefont akar karácsonyra



|

Az emberek 68 százaléka akar új okostelefont - sokan a fekete pénteken szereznék be.

Hirdetés

A Blancco Technology Group 1000 embert kérdezett meg Amerikában, Kanadában, Mexikóban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Indiában, Japánban és Kínában egy tanulmánya során

Hirdetés

Az eredmények alapján az idei ünnepi szezonban nagyon erős lesz a kereslet az okostelefonok iránt. A megkérdezettek 68 százaléka akar magának vagy ajándékba új okostelefont vásárolni, 10 százalék pedig lehet, hogy vesz új okostelefont karácsonyig. 

A biztos vásárlók 72 százaléka nagy valószínűséggel már a fekete pénteken körbenéz, és megfelelően akciós ajánlat esetén be is vásárol. A kutatás szerint mindenki akciókra és kedvezményekre vágyik, ezek motiválják a vásárlást. 

A meglévő készüléket 22 százalék a családnak vagy a barátoknak adja, 18 százalék becseréli. 14 százalék a fiókba teszi, 2 százalék pedig megsemmisíti a régit. Sokan aggódnak a hátramaradó adataik miatt - főleg a pénzügyi és biztosítási információk miatt. Az androidosok többsége gyári visszaállítással törli ezeket eladás előtt, az iOS-t használók manuálisan szokták törölni az adatokat. 

63 százalék vallotta be, hogy bejelentkezve marad az appjaiban, a banki alkalmazásokat is ideértve. Ez azt jelenti, hogy ha valaki kölcsönveszi vagy ellopja a készüléket, akkor jelszavak nélkül is hozzáfér az illető bankszámlájához és egyéb fiókjaihoz. 76 százalék csatlakozik a munkahelyi hálózathoz, 72 százalék pedig bármilyen WiFi-hez - mindez komoly biztonsági kockázatot jelent. 

Furcsa módon csak 54 százalék gondolja úgy, hogy az adatai törléséért ő a felelős. 56 százalék a szolgáltatót vagy a kereskedőt hibáztatná, ha a készüléke értékesítése után arról személyes adatok kerülnének elő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.