Hirdetés

Mindjárt feltörik az iPhone 6-ot is



|

Az iPhone 5C hackerei hamarosan sikerrel járnak az újabb készüléken is.

Hirdetés

Ha minden igaz, akkor az izraeli Cellebrite volt az a cég, amelyik segített az FBI-nak feltörni a sokáig vita középpontját jelentő iPhone 5C-t. 

Hirdetés

A vállalat a hírek alapján közel jár ahhoz, hogy az újabb iPhone 6-ot is feltörje. 

Az eset Leonardo Fabbretti olasz apához kapcsolódik, aki a halott fia fotóit, üzeneteit és jegyzeteit szerette volna lementeni a gyerek iPhone-járól. 

Az apa még március 21-én kereste fel Tim Cookot a kérésével és a történetével. Az Apple megpróbálta a felhőn keresztül begyűjteni az adatokat, de mivel nem volt ilyen mentés, ezért nem találtak semmit. A részvét kifejezése után közölték, nem tudnak segíteni. 

Miután a Cellebrite felfigyelt a hírekre, segítő kezet nyújtott, ingyen. A cég hajlandó feltörni az iPhone 6-ot. 

Fabbretti már találkozott a vállalat alkalmazottaival, a találkozó állítólag jól sikerült. A tartalmakat már lementették, most a hozzáférésen dolgoznak. 

Az Apple korábban elismerte, hogy bár nagyon a titkosítás mellett állnak, valószínűleg soha nem lesz feltörhetetlen iPhone. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.