Hirdetés

Mini merevlemez csúcskapacitással



|

Nem kell megalkudnunk, a Verbatim 2.5" Portable USB Hard Drive negyed terabájtos mobil kapacitást nyújt.

Hirdetés

Egyre kevésbé kell kapacitás tekintetében kompromisszumot kötnünk mobil háttértárak esetében. A Verbatim 2,5 hüvelykes külső merevlemeze jó példa arra, hogy ha nagy kapacitású háttértárat szeretnénk, akkor annak nem kell feltétlenül súlyosnak és „röghöz kötöttnek" lennie. A Portable USB Hard Drive termékcsalád jelenleg legtekintélyesebb tagja 250 gigabájtos kapacitást kínál ugyanolyan kis méretben, mint bármely más külső, 2,5 hüvelykes modell. Kívül matt alumínium borítással látták el - no és a kihagyhatatlan kék jelzőfénnyel.

 

 

verbatimhdd_.jpg

 

 

Belsejében 5400-as fordulatszámú, azaz mobil viszonylatban fürge WD gyártmányú merevlemez van. Az USB 2.0 csatlakozás szükségszerűen visszafog valamennyit a belső meghajtó adatátviteli teljesítményéből, így 24 MB/s folymatos ávitelre képes az eszköz, de arra nagyon stabilan, folyamatosan. Mobil merevlemezeknél állandó probléma a tápellátás, ezért a kis készülékházon kiépítettek egy külső tápegység csatlakozást is és egy kapcsolóval kell választanunk, hogy erre, vagy pusztán az USB port erejére kívánunk-e támaszkodni. Maga az adapter nem tartozék, külön rendelhető. Tapasztalataink szerint a nagy fordulatszámú merevlemez miatt nem minden számítógép USB portja képes elég árammal ellátni a meghajtót, célszerű tápellátással megtámogatott USB elosztóról használni.

 

verbatimhddback_.jpg

A komoly kapacitás természetesen a nem éppen visszafogott árral (44 590 Ft ÁFÁ-val) párosul, de ha a maximumot szeretnénk mobil USB háttértárban, akkor nem kell tovább kutatnunk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.