Hirdetés

Mobil- és felhőnyomtatás szinte bármiről Epsonra



|

Az multiplatformos Epson Connect révén egyszerűen nyomtathatunk mobil eszközről is.

Hirdetés

A gyártó összefoglalóan Epson Connect névre keresztelt mobil és felhő nyomtatási szolgáltatáscsomagját várhatóan idén ősztől vezeti be. A kompatibilis Epson printerekre e szolgáltatások révén mobiltelefonról vagy táblagépről is kényelmesen nyomtathatunk majd, igazodva a munkavégzésben is tetten érhető mobil trendekhez.

 

 

 

 

Az Epson iPrint június óta elérhető az Apple AppStore-ban, augusztus óta pedig az Android felhasználók számára is. Segítségével a mobileszközön tárolt fotók egyenesen kinyomtathatók a WiFi hálózatra kapcsolt kompatibilis Epson nyomtatórkon. Az Epson iPrint együttműködik a Dropbox felhő alapú tároló, az Evernote felhő alapú jegyzetelő, illetve a Box.net és a Google Dokumentumok felhőszolgáltatásokkal, ezekből is lehetséges a nyomtatás. Az iPrint kapható mobil weboldalak papírra vetésére és egyes Epson lapolvasók távvezérlésére is.

 

 

 


Ősztől a szolgáltatás kiegészül az Epson Email Print alkalmazással, mely az e-mail csatolmányok mobil kinyomtatására szolgál. Egyébiránt az Apple okostelefonokról (iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3 vagy újabb) és táblagépekről (iPad, illetve iPad2) történő nyomtatást az Apple AirPrint szolgáltatása teszi majd lehetővé, amit 2011 szeptemberétől az összes új Epson tintasugaras támogat majd.


Az idén szeptembertől elérhető Epson tintasugaras nyomtatók már a Google Cloud Print szolgáltatását is támogatják, vagyis a Google Dokumentumok használói képesek lesznek mobileszközről akár távolról is a PC-re csatlakoztatott Epson tintasugaras nyomtatóra nyomtatni.

 

Természetesen az Epson nincs egyedül mobil- és felhő nyomtatási szolgáltatásaival, először a HP, majd a Canon és a Xerox is vezetett be hasonló megoldásokat, nemrég pedig a Brother jelentkezett mobil nyomtatóalkalmazásokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.