Hirdetés

Mobil OS-t vásárolt a Motorola?



|

A pletykák szerint most már az amerikai gyártó is rendelkezik saját operációs rendszerrel.

Hirdetés

A Motorola az utóbbi időben jól halad a megtépázott renoméjának helyreállításával: elsősorban az androidos készülékeik lettek sikeresek, és kaptak meglehetősen nagy sajtóvisszhangot. Úgy tűnik, most újabb lépést tettek előre - a pletykák szerint megvásárolták az Azingo-t.

 

Azingo Mobile OS 2
Azingo Mobile OS 2

 


A nem éppen széles körben ismert, kaliforniai székhelyű vállalat a Linux mellett tette le a voksát, és egy komplett disztribúciót fejlesztettek a meglévő kernelre, amely az Azingo Mobile Linux Platform elnevezést kapta. Rendelkezik minden funkcióval és alkalmazással, amelyre manapság szükség lehet, ráadásul a nyílt forrású gyökerei miatt rendkívül flexibilis.


A megállapodás egyelőre csak pletyka: Yogish Kulkami, az Azingo egyik fejlesztőjének LinkedIn-profiljában már a Motorola van megnevezve munkáltatóként, a szöveg alapján pedig az eddig foglalkoztatója felvásárlása miatt került a céghez. Ehhez még hozzájön Sanjay Jha, az amerikai multi társigazgatójának nemrégiben tett nyilatkozata is, miszerint hosszú távon rendkívül fontos egy saját OS megléte.


Mindent összevetve ez több, mint gyanús, de hivatalos tájékoztatás nem érkezett az ügyben - így a vállalat jövőbeli terveiről még korai lenne spekulálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.