Hirdetés

Mobilinternetet kapott a guantánamói támaszpont



|

Körülbelül 5500 katona, családtag és alkalmazott élvezheti a 4G/LTE hálózatot.

Hirdetés

Egyesek szükséges rossznak tartják, mások szerint az emberiség történetének egyik szégyenfoltja a guantánamói fogolytábor. Ami biztos, hogy egyelőre még Barack Obama sem tudta elérni bezárását, s jelenleg is közel 5500 ember él a az Egyesült Államok által Kubától bérelt öbölben fenntartott haditengerészeti bázison. Számukra kétségtelenül nagy öröm lehet, hogy immáron elérhetővé vált a mobilinternet használata és az SMS-küldés lehetősége is.

Hirdetés

A Navy Exchange Service Command (NEXCOM) és a T-Mobile együttműködésével valósult meg a 4G/LTE hálózat teljes kiépítése a területen. A korábbi vezeték nélküli szolgáltató csupán hanghívásokat tudott biztosítani az itt lakók számára, a 11 új mobil adótorony segítségével azonban már minden szolgáltatás elérhető az öbölben. A mellékelt képen látható, hogy a speedtest.net weboldal 38,10 Mbps le-, és 26,18 Mbps feltöltési sebességet mért az új LTE hálózaton.

A munkálatokat felügyelő David Culpepper százados szerint mindannyiuk számára nagy adomány a 4G/LTE lefedettség. A T-Mobile vezérigazgatója, John Legere elmondta, hogy továbbra is elkötelezettek a fegyveres erők támogatásában, ami jelen esetben a hálózat fejlesztése mellett egy, a guantánamói alkalmazottaknak fenntartott rendkívül kedvezményes tarifacsomagban nyilvánul meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.