Hirdetés

Mobilon jobb a Flash, mint a HTML5



|

Időközben megérkezett az első komolyabb frissítés is az androidos lejátszóhoz.

Hirdetés

A HTML5 Steve Jobs kapcsán robbant be a mobilos világ hétköznapjaiba: míg a telefongyártók többsége valamilyen formában szeretné viszontlátni a készülékein az Adobe Flash-t, addig az Apple vezére makacsul ellenáll - elsősorban a szoftver teljesítményét és megbízhatóságát kritizálja, de az akkumulátoros üzemidő csökkenését is ki szokta emelni.

 


Chris Black, az Adobe egyik ActionScript-fejlesztője részben erre válaszul végzett néhány érdekes mérést, amelyből kiderül, hogy az androidos Flash-lejátszó - legalábbis a vizsgált körülmények közt - sokkal jobban teljesít a HTML5-nél.

 

 


A videón is látható, pattogó labdás demóból két verziót készített, az egyik HTML 5-ös, a másik pedig Flash-es. Az eredmények a grafikonokon láthatóak: a Nexus One-on az előbbi verzió 40, míg utóbbi 57 képkocka/másodperces sebességgel fut.

 

 


Érdekes a fogyasztást mérő teszt eredménye is: noha a Flash-es verzió jelentősen gyorsabban fut, mégis körülbelül feleannyi erőforrást fogyaszt, amely komoly fegyvertény. Kapcsolódó hír, hogy az Adobe frissítette a lejátszó androidos változatát, konkrétan egy nulladik napi sebezhetőséget foltoztak be - érdemes minél előbb letölteni az új verziót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.