Hirdetés

Mobilunk az alvás közbeni horkolást és köhögést is figyelheti a jövőben



|

Ezzel segítene a Google, hogy még jobb minőségű alvásban lehessen részünk.

Hirdetés

Különféle okosórákkal és -karkötőkkel már most is lehetőségünk van arra, hogy átfogóbb képet kapjunk arról, hogyan aludtunk az elmúlt éjszaka, és ez segíthet abban is, hogy időben felismerjük, ha esetleg változásra lenne szükség.

Persze más eszközökkel is van lehetőségünk hasonló monitorozásra, ilyen például a második generációs Google Nest Hub, ami tavaly elég sokat fejlődött ezen a téren. A jövőben pedig még komolyabb újdonságokra számíthatunk.

Hirdetés

A Google masinája már tavaly óta képes felismerni az alvás közbeni horkolást és köhögést, de elképzelhető, hogy ezeket a funkciókat az okostelefonokra is át szeretné pakolni a vállalat. A 9to5Google vette észre, hogy lapul a Google Health Studios app kódjában egy sor, ami az alvással kapcsolatos megfigyelésekkel függ össze.

A funkció elméletileg az okostelefonok mikrofonját használva képes felismerni, hogy horkol vagy köhög valaki alvás közben. Sőt, ez az egész a Google Health Sensing csapatának egy nagyobb, Sleep Audio Collection nevű kutatásának a része. A cél az, hogy androidos eszközök továbbfejlesztett algoritmusokkal legyenek képesek monitorozni, és ezáltal a felhasználó is hasznos tudáshoz juthat az éjszakai pihenését illetően.

Fontos megjegyezni, hogy egyelőre még egy kísérleti funkcióról van szó, de előfordulhat, hogy már a közeljövőben lehetősége nyílik a mezei felhasználóknak is kipróbálniuk ezt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.