Hirdetés

Motorola RAZR



|

A Motorola Mobility részlege sajnos az utóbbi időben tulajdonképpen eltűnt hazánkból, ami még akkor is így van, ha a szolgáltatók kínálatában megtalálhatók az amerikai gyártó készülékei.

Hirdetés

Az új RAZR megjelenésével megváltozott a helyzet, hiszen erre a modellre érezhetően komoly hangsúlyt szeretne fektetni a vállalat, aminek az is a jele, hogy végre hivatalos forrásból kaptunk tesztkészüléket.

Újra penge!

A RAZR márka valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng. A Motorola évekkel ezelőtt jó érzékkel rátapintott arra, hogy az embereknek mire van szükségük (divatra, egyedi stílusra), amit a pengedizájnnal ellátott RAZR készülékekkel tökéletesen meg is testesített. Ez az egyoldalú elköteleződés pecsételte meg később a vállalat sorsát, amiből aztán az Android színre lépése segítette ki a kátyúból őket. A Motorola feltámadt, jobbnál jobb mobilokkal jelentek meg és természetesen bolondok lettek volna kihagyni azt a ziccert, ami a RAZR márkanév feltámasztása jelent.

 



Az új generációs RAZR ugyanis valóban penge, olyannyira, hogy mindössze 7,1 mm vékony, ami ugyan a felső részen pár tizedmilliméterrel több, de még így is elképesztő paraméterekkel rendelkezik a telefon. A karcsúságversenynek persze áldozata is van, ami ez esetben abban nyilvánul meg, hogy a kijelzőmérethez képest aránytalanul magas és széles lett a készülékház. Karakteres, szögletes formák jellemzik, a trendeknek megfelelően fizikai kezelőszerv nem található az előlapon (csak alul az érintőfelületek), feketébe burkolózik minden, csak a fémes háttérre felírt logó hirdeti a származást. Az extrém vékonyságból logikusan következik, hogy a hátlap nem távolítható el, így (házilag) az akkumulátor sem, vagyis a SIM-kártyát is kívülről, egy ajtócska kinyitásával érhetjük el. A Motorolánál folytatódik a más gyártóknál is tapasztalt szokás, amely szerint csak kisméretű microSIM-et használhatunk.

 



Dizájnorgia

A Motoblur már a múlté, kapunk a helyébe viszont egy sok látványelemmel megpakolt, számos hasznos plusszal megáldott kezelőfelületet. Öt képernyő áll rendelkezésünkre, amelyeken a widgetek látványosan csillognak-villognak, ahogy lapozunk. A lockscreen is teljesen egyedi lett (lásd keretes írásunkat), kapunk szabadon átméretezhető, egyedi minialkalmazásokat, emellett pedig nagyon kedves gesztus, hogy a felülről lehúzható értesítési felületen egyesével is törölhetjük a bejegyzéseket (általában csak az összes eltávolítására van lehetőség).

A 4,3 hüvelykes Super AMOLED-kijelző már nem mai darab ugyan, viszont az általa nyújtott képminőség még mindig megállja a helyét. A színek ragyogóak, szinte lemásznak a panelről, a kontraszt is rendben van, egyedül az úgynevezett PenTile Matrix zavarja az összképet. E technológiának az a lényege, hogy a magasabb felbontás eléréséhez kétharmadszor annyi alpixelt használ, mint ahogy azt a hagyományosnak nevezett RealStripe Matrix technológia teszi. Ebből a gyakorlatban annyit vehetünk észre, hogy ha közelebbről vizsgáljuk meg a panelt, akkor recések a karakterek, formák szélei. Van, aki persze erre nem figyel, de sokakat kifejezetten zavar ez a típusú panel.

Dupla mag, dupla élvezet

Csúcsmodellhez illően a RAZR-ben is egy dupla magos, 1,2 GHz-es processzort dolgozik, ami használat közben meggyőző sebességet produkált. Ez persze nem jelenti azt, hogy elértük volna egyszer is a tökéletesen akadásmentes működést, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az androidos készülékek többségénél ez egyelőre vágyálom. Persze nem ilyen drámai a helyzet, az sokkal inkább zavaró, hogy ha meghajtjuk a RAZR-t, akkor kellemetlenül melegedik a hátlap, ami persze ilyen keskeny felépítés esetén érthető. Ha már hátlap: noha a telefon meglehetősen törékenynek tűnhet, a Motorolánál ügyeltek a védelemre. A kellemes tapintású, finom műanyag borítású hátlapot egy speciális kevlárfelület védi a külső behatásoktól, a kijelző pedig Corning Gorilla Glass bevonatot kapott, ami szintén véd a karcok, sérülések ellen.

 


Akadnak ugyan apró hibák a RAZR-rel kapcsolatban, de mindet elhalványítja a karcsú kialakítás, a szép színekkel operáló kijelző, valamint az egyedi kezelőfelület. Viszont csak az kössön ki mellette, akinek elég széles a tenyere ahhoz, hogy kezelni tudja az új pengét.

Oldja fel elegánsan

Már a feloldási képernyő is azt mutatja, hogy itt komolyan vették az átalakításokat: a képernyő feloldásához a bal oldali lakatot jobbra kell húzni, ha pedig azonnal fényképezni szeretnénk, akkor a jobb oldali ikont kell balra húzni. Sőt, a némításhoz sem kell a készenléti gombot nyomva tartani, egyszerűen csak a középen lévő csúszkát átállítjuk és kész is.

 




Adatok:

- 130,7x68,9x7,1 mm, 127 g
- Super AMOLED panel, 540x960 pixel, 4,3 hüvelykes
- 16 GB belső memória
- 1 GB RAM, 8 mp kamera, autofókusz, LED-vaku
- Android 2.3.5 TI OMAP 4430 chipset
- dupla magos 1,2 GHz Cortex-A9 CPU
- PowerVR SGX540 GPU
- lítiumion 1780 mAh akkumulátor
- Forgalmazó: telefonbolt.hu
- Ár: 159 700 Ft
- web: motorola.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.