Hirdetés

Multimédiás notesz haladóknak: itt a Satellite A660



|

A Toshiba 16 colos otthoni felhasználásra szánt laptopja GeForce GT 330M grafikus vezérlővel is kérhető lesz.

Hirdetés

A japán cég magyar képviselete ma bejelentette, hogy 2010. második negyedévében a hazai piacon is bevezetésre kerül az A660, amely a cég otthoni felhasználásra szánt Satellite családjának tagja.

 

Toshiba Satellite A660
Toshiba Satellite A660

 


Elsősorban multimédiás felhasználásra tervezték, amely első ránézésre is látszik: a gép meglehetősen testes, ennek elsődleges oka 16 colos, 1366×768 pixeles kijelző. Az integrált Intel GMA grafikus vezérlő helyett akár NVIDIA GeForce GT 330M-et is lehet majd kérni: ez egy középkategóriás lapka, amellyel ésszerű kompromisszumok mellett akár az újabb játékokat is lehet futtatni. Jelen esetben a Toshiba 1 GB önálló GDDR3-mas memóriát mellékel a DirectX 10.1-kompatibilis GPU mellé.


A választható processzorokat sem nevezték meg pontosan: lesz Intel Core i3 / i5 / i7 központi egységgel szerelt darab is, a DDR3-mas rendszermemória maximális mennyisége 8 GB. A háttértár gyárilag kizárólag hagyományos, 2,5 colos merevlemez lehet, maximum 640 GB kapacitással - a fordulatszámát nem közölték. Az optikai meghajtó szerepét az olcsóbb modellekben DVD-író töltheti be, de opcionálisan akár Blu-Ray-író is válaszható.

 

Toshiba Satellite A660
Toshiba Satellite A660

 

Kommunikációs képességek szempontjából sem rossz az A660: a Wi-Fi vezérlő a 802.11 b/g/n szabványokat támogatja, és EDR-es Bluetooth 2.1 is van. Mivel az előbbi DLNA-komaptibilis, így például a japánok Media Controller nevű Internet Explorer-beépülőjével a Youtube-videók közvetlenül átsugározhatóak televízióra is. A noteszgép a WiDi-t (Intel Wireless Display-t) is támogatja: ez a képernyő tartalmának könnyű vezeték nélküli megosztására szolgál - sajnos a kiszemelt megjelenítőnek is külön támogatnia kell.

 

A gép csatlakozó-ügyileg jól felszereltnek mondható: a szokásos mikrofon, fejhallgató, RJ-45 és D-SUB aljzatokon kívül kapott még HDMI kimenetet is. Van három hagyományos USB 2.0 port, továbbá egy USB/eSATA kombinált csatoló is - ez a gép kikapcsolt állapotában is képes feszültséget leadni. Érdekes a Sleep-and-Music funkció: amennyiben ismert formátumú hangfájlokat tartalmazó háttértár kerül csatlakoztatásra, az A660 képes lejátszani a rajta lévő dalokat - függetlenül attól, hogy épp be van-e kapcsolva a laptop.

 


A bemutató videón látható, hogy a multitouch érintőpad alatt egy ujjlenyomat-olvasó is van - valójában a végleges terméken nem lesz, ez csak egy apró malőr. Természetesen webkamera is helyet kapott a gépben: 1,3 megapixeles a szenzor, a mellékelt szoftver pedig rendelkezik arcfelismerési funkcióval is.

 

Toshiba Satellite A660
Toshiba Satellite A660

 


Úgy tűnik, hogy a notebook csak Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel lesz kérhető, bár az olcsóbb darabok feltehetően OS nélkül is kaphatóak lesznek. Az A660 méretei: 379 x 254 x 28 - 35 mm, a tömege és ára a felszereltségtől függ - semelyikről sem kaptunk minimum értéket, a piaci bevezetés júniusban várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.