Hirdetés

Multitouch: lehetséges rezisztív képernyőn is



|

Igen figyelemreméltó SDK vált elérhető az XDA fejlesztői fórumon.

Hirdetés

Az eddig megjelent Windows Mobile operációs rendszerek mind rezisztív érintőképernyőre lettek tervezve, amely a kapacitívval ellentétben nem igazán alkalmas a több ujjal való használatra. Az igazat megvallva a redmondi szoftvercégnek eddig még ezzel is meggyűlt a baja: az OS felületét eredetileg stylusszal való használatra tervezték, így sajnos még a legújabb 6.5.3-mas verzió sem a legjobb ebből a szempontból – bár történtek azért jelentős újítások.

 


Valódi változást a Windows Phone 7 fog hozni, amely nem csak felületében, hanem alapvető működésében is eltér a régi verzióktól – az első, erre épülő készülék állítólag ősszel debütálhat. Addig is az XDA fejlesztői fórum Anandoul nevű tagja elérhetővé tett egy fejlesztői készletet, amely segítségével multitouch-támogatást lehet építeni a régi Windows Mobile-okon futó szoftverekbe.

 

A működése röviden: fontos, hogy elsőként egy ujjal kell megérinteni a vezérelni kívánt felületet, ezután kell lehelyezni a másodikat – a kapacitívak esetén ezt egyszerre is meg lehet tenni. A vezérlés konkrétan a második ujjal történik, az elsőt mindig az eredeti pozícióban kell tartani: mozgatás esetén ehhez viszonyítva lesz kiszámolva a két ujj távolsága és pozíciója – ez remekül megfigyelhető a videókon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.