Hirdetés

Munkamániásoknak: Microsoft Office Androidon



|

Támogatott az Acer Iconia A500, a Galaxy Tab és a HTC JetStream.

Hirdetés

Az OnLive felhő alapú rendszerei nem csak a streamingra és játékokra terjednek ki, a cég már eddig is lehetőséget biztosított az iPad felhasználóknak arra, hogy gyakorlatilag Microsoft Office alkalmazásokat és Internet Explorer 9-et futtassanak táblagépükön. Most, mint arról testvérlapunk, a MobilPort beszámolt, az OnLive kiterjesztette a cég a termék működését és támogatását az Android platformra is, így számos táblagép típusról használható – streamelt kezelőfelületen – a Microsoft Office vagy az IE9.

 

A hivatalosan támogatott táblagépek listáján van az Acer Iconia Tab A500, az Asus Eee TF101, a Motorola Xoom, a Samsung Galaxy Tab 8.9 és 10.1 és a HTC Jetstream. Ezekre letölthető az ingyenes Onlive Desktop vagy a havi 5 dollárért bérelhető OnLive Desktop Plus alkalmazás az Android Marketről. A fizetős változat tartalmazza csak az IE9 futtatásának lehetőségét és gyorsabban elérhető tárhelyet is biztosít.

 

 

A streamelt alkalmazások általában olyan virtualizált szerver környezetben futtatott szoftverek, melyek teljes egészükben sosem települnek az eszközökre, általában csak a kezelőfelület és a felhasználói interakció szinkronizálásában merül ki feladatuk kliens oldalról. Előnyük, hogy a nagy számítási teljesítményű kiszolgálók viszonylag lassú eszközökön – esetünkben táblagépeken – is gördülékenyebb működést biztosítanak a széles sávú internet kapcsolaton keresztül.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.