Hirdetés

MWC: 4K HDR kijelzőt kapott a Sony Xperia XZ Premium



|

A hátlapi kamerájával pedig 960 fps-es videók készíthetőek.

Hirdetés

Vasárnap az LG-hez hasonlóan a Sony is bemutatta az idei csúcsmobilját a Mobile World Congress szakkiállításon. Az Xperia XZ Premium kissé megosztónak nevezhető, ugyanis koncepcionális szinten ez a vállalat új posztergyereke, ám ezt ránézésére elég nehéz megmondani. A téma teljesen szubjektív, de véleményünk szerint a telefon körülbelül ugyanúgy néz ki, mint bármelyik Xperia az elmúlt olyan két évből. A helyzetet egyre inkább negatívumnak érezzük, ennyire talán nem markáns és időtálló a formaterv.


Hirdetés


Az objektív részletekre rátérve az Xperia XZ Premium három nagy érdekességet képes felmutatni. Az 5,5 hüvelykes IPS érintőkijelzője nem csak hogy 4K felbontású (2160×3840 pixeles), de támogatja a televíziókban és monitorokban már egy ideje terjedő HDR-t is. A Sony szerint többek közt az Amazontól lehet majd 4K HDR mozgóképeket kölcsönözni a telefonon való megtekintésre, erről partneri megállapodás is született a cégek között.



A Sony csúcsmobiljának második nagy érdekességét a hátlapi kamera szolgáltatja, a sajtósok állítása szerint a 19 megapixeles szenzorral 720p felbontásban 960 fps-es videók készíthetőek. A technikai részletek egyelőre homályosak, de a valóságban elvileg nem teljesen arról van szó, amire a többség ennek hallatán gondol: a kamera egy teljes másodperc helyett 0,18 másodperc alatt rögzíti mind a 960 képkockát, majd a videó megtekintésekor ezt játssza le 30 képkockás sebességgel.



Ezzel el is érkeztünk a hármas számú fontos újításhoz: nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung Galaxy S8 után a Sony Xperia XZ Premium lesz a második Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészletet használó okostelefon. Sajnos a rivális gyártó egy az egyben felvásárolta a kezdeti ellátmányt az SoC-ből, amelynek következtében a Sony csúcsmobilja csak valamikor a tavasz végén válhat majd elérhetővé. A kártyafüggetlen végfelhasználói ára 900 dollár környékén várható, ennyi pénzért pedig remélhetően sikerül majd tenni a dobozába egy törlőkendőt, ugyanis borzalmasan gyűjti az ujjlenyomatokat a Gorilla Glass 5 üveggel védett hátlapja.



Sony Xperia XZ specifikációk:

- HSPA: 42 / 5,76 Mbps, LTE: 1024 / 150 Mbps
- Bluetooth 4.2, Wi-Fi ac, A-GPS, NFC
- Érintőkijelző: 5,5", 2160 × 3840 pixel, Triluminos IPS, Gorilla Glass 5
- Előlapi kamera: 13 MP
- Hétlapi kamera: 19 MP, fáziskülönbséges és lézeres AF, LED-es vaku; videó: 2160p@30fps
- Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészlet
- 4 GB RAM, 64 GB háttértár, microSD foglalat
- IP68-minősítés, USB 3.1 Type-C csatlakozó, ujjlenyomat-olvasó
- Google Android 7.1
- Akku: 3230 mAh, nem eltávolítható, Quick Charge 3.0
- Súly: 195 gramm
- Méret: 156 × 77 × 7,9 mm


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.