Hirdetés

MWC: gigabites telefonnal villog a ZTE



|

A ZTE egy olyan készüléket demózott, amely akár 1 Gbps-os letöltésre is képes.

Hirdetés

Bár több cég szerint az 5G-s technológia még évekre van attól, hogy szélesebb körben használhassuk, azért elég sok vállalat emlegeti az idei MWC-n. 

Hirdetés

A ZTE is demózott egy olyan okostelefont, ami már Pre5G jellegű, vagyis 5G előtti megoldást használ. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy az eszközbe Qualcomm Snapdragon 835-ös SoC került, és a készülék támogatja a 4G-s hálózatokon akár az 1 Gbps-os letöltést is. 

Ezt a sebességet a Qualcomm Snapdragon X16 LTE modemnek köszönheti a gyártó, ami tulajdonképpen egy tavalyi fejlesztés. A Qualcomm legújabb modellje az X20, amely már 1,2 Gbps-ra emeli a tétet. 

Természetesen nem minden hálózat támogat ilyen sebességeket, ezért itt csak elméleti maximumról beszélhetünk - ráadásul a gyakorlatban általában eleve gyengébb sebességekkel találkozunk. 

Van még több hírünk és beszámolónk az idei Mobile World Congressről, kattints ide és olvasd el, milyen mobilok és kütyük érkeztek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.