Hirdetés

MWC: ötszörös optikai zoomot rak a telefonodba az Oppo



|

Az Oppo egyedi kamerarendszere veszteségmentesen ígéri az ötszörös zoomot.

Hirdetés

A kínai Oppo előállt egy olyan új kameramodullal, amelyet okostelefonokba szán. Ez egyébként valószínűleg a jövő trendjét jelzi: egyre többen szeretnék, hogy a készülékük optikai zoomra is képes legyen. 

Hirdetés

A modern okostelefonok digitális zoom funkciója erősen rontja a képminőséget. Vannak próbálkozások a különböző dupla kamerás modulokkal, említést érdemel a Huawei Mate 9 és az Apple iPhone 7 Plus ilyen szempontból. Azonban a kétszeres optikai zoomért cserébe a kamera kiáll a hátlapból. 

Az Oppo rendszere ötszörös optikai zoomot ígér. A valóságban a kamera háromszoros nagyításra képes, a képfúziós technológia pedig ötszörösre javítja ezt az értéket, veszteségmentesen. 

Hogyan ért el ilyen eredményt az Oppo, ha nem áll ki különösebben a modul a hátlapból? A telefotó optika horizontálisan van elhelyezve a készülékben, és periszkópszerűen, egy prizmával orvosolják a 90 fokos különbséget. A modul így 5,7 milliméter vastag. 

Az Oppo mindezt optikai képstabilizálással turbózta fel, és a rendszer dupla kamerát kapott - a telefotó lencse mellett széles látószögű is van. Azt még nem tudni, hogy más gyártóknak is licenceli-e a találmányát az Oppo. 

Van még több hírünk és beszámolónk az idei Mobile World Congressről, kattints ide és olvasd el, milyen mobilok és kütyük érkeztek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.