Hirdetés

Nagy bukás a G5, a V20-tól várja a sikert az LG



|

Továbbra sincs jó bőrben az LG mobilos részlege, pedig a gyártó más szektorokban szárnyal.

Hirdetés

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy az LG mobilos részlege nincs túl jó bőrben - a megmentőnek hitt, moduláris LG G5 inkább csúfos bukás lett. 

Hirdetés

Az idei harmadik negyedév zsinórban a hatodik veszteséget jelenti az LG mobilos divíziója számára, pedig a tévés részleg rekordnyereséget ért el. 

Az LG Electronics negyedéves árbevétele 11,8 milliárd dollár volt, a működési bevétele 252,7 millió dollár. Ez 5,7 és 3,7 százalékos csökkenést jelent éves szinten. 

Az LG Mobile eladásai egy év alatt 23 százalékot zuhantak, elsősorban a prémium eszközök iránt nem volt kereslet. Az üzleti struktúra fejlesztése is hozzájárult ahhoz, hogy a 2,3 milliárdos árbevételt 389,4 milliós veszteség egészítse ki. Ez rekordmélységet jelent. 

Az LG mindezek ellenére 13,5 millió készüléket tudott eladni, sőt, Észak-Amerikában 14 százalékot javított is negyedéves szinten. A következő hónapokban a V20, valamint a K és az X szériák jelenthetik az ütőkártyát. 

Az LG még gyengébb következő negyedévet vár a magas promóciós költségek miatt. Az LG Home Entertainment ugyanakkor szárnyal, a 3,7 milliárdos árbevételt 340,4 millió dolláros működési nyereség jellemezte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.