Hirdetés

Nagy leépítésre kényszerült a Jolla



|

Egyelőre nincs minden veszve, de határozottan bajban van az ex-nokiások által alapított cég.

Hirdetés

Egyre nagyobb bajban van a volt nokiás alkalmazottak által alapított Jolla. A finn vállalattól a Windows Phone rendszerre való átállás után távozott szakemberek célja egy új mobilos operációs rendszer elkészítése, továbbá a hardveres üzletbe való belépés volt. Mindkettő sikerült: az elmúlt években az androidos alkalmazásokkal is kompatibilis Sailfish OS egy jól használható szoftverré vált, a Jolla által készített okostelefon és táblagép pedig szintén nem okoztak csalódást.

Hirdetés


Az összes eredmény ellenére sajnos nem megy jól a Jolla szekere: idén júliusban a cég bejelentette a hardveres üzletből való kiszállását, most decembertől pedig kénytelen átmenetileg elbocsájtani a munkavállalóinak javát. Ennek oka, hogy újabb finanszírozók keresése helyett a cég vezetői inkább az adósságok átstrukturálása mellett döntöttek.


Szerencsére egyelőre nincs minden veszve. Antti Saarnio, a Jolla elnöke szerint számos kisebb-nagyobb cég érdeklődik a Sailfish OS licencelése iránt, így ha minden jól megy, akkor belátható időn belül stabilizálódhat a vállalat anyagi helyzete, visszajöhetnek majd a most elbocsájtandó munkatársak.


(Forrás: Liliputing, Tech.eu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.