Hirdetés

Napelemes okostelefonnal kísérleteznek a japánok



|

A Kyocera újdonsága a kijelzőjén keresztül tölt.

Hirdetés

Miközben sok cég egyre nagyobb akkumulátort zsúfolna az okostelefonokba, addig mások a gyorstöltést is új dimenzióba repítenék. Japánban a Kyocera más úton jár. 

Hirdetés

A gyártó most a napelemes okostelefonokon dolgozik, és a héten egy új prototípust be is mutatott az MWC-n. 

Ennél a modellnél nem kell a hátlapot felfelé tartani és napsugarakat keresni a töltéshez. A panelt közvetlenül a kijelzőbe építették, tehát az eszköz használat közben képes tölteni. 

A prototípusnak 5 hüvelykes, full HD-s kijelzője van, Androidot futtat és a gyártónál természetesen módon vízálló is. 

A sorozatgyártással kapcsolatban még nincs terv, azt viszont tudni, hogy 3 percnyi fény jelent 1 perc beszélgetési időt. Vagyis feltölteni elég nehéz lenne így egy készüléket, de vészhelyzetekben és elhagyott területeken nagyon hasznos extra lenne a napelem bármelyik eszközben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.