Hirdetés

Natív alkalmazásokra vált az Android?



|

A KitKatban már elérhető a kísérleti ART futtatói környezet.

Hirdetés

Az Android sikerének egyik sarokköve a hardveres szempontból vett flexibilitása, az operációs rendszer és alkalmazásai hardveres architektúrák rendkívül széles skáláján működőképesek. Utóbbiak szinte teljes hardverfüggetlenségének fő oka, hogy az Apple iOS-től vagy Windows Phone-tól eltérően a tipikusan Java nyelven írt programok bytecode-ban kerülnek terjesztésre. Futtatáskor ezt a robotos rendszer Dalvik nevű virtuális gépe fordítja le a hardver által értelmezhető és végrehajtható formába.

Hirdetés


A megoldásnak természetesen akadnak hátrányai is: az extra fordítási fázis miatt a programok lassabbak a már rögtön binárisként terjesztetteknél, ráadásul az extra fordítási fázis az akkus üzemidőre is negatív kihatással van. A probléma megoldása érdekében az Android 4.4-ben kísérleti modulként bemutatkozott az ART névre hallgató új futtatói környezet, amely már a programok telepítésekor végrehajtja a teljes fordítást, így a szoftverek használatakor nem kell ilyennel foglalkoznia az operációs rendszernek.


Az eljárás természetesen lassítja a telepítést, ám úgy tűnik az előnyei túlmutatnak a visszásságain. A Google tájékoztatása szerint ha minden jól megy, akkor az ART akár az Android következő nagyobb verziófrissítésében alapértelmezetten aktívvá válhat.


(Forrás: CNET | Fotó: Keith Bellvay / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.