Hirdetés

Négy év múlva minden tizedik embernél táblagép lesz



|

Hatásvadászan hangzik, de a Gartner piackutató cég legfrissebb előrejelzése szerint a táblagépek hódítása nem áll meg a következő évek során.

Hirdetés

Amikor várhatóan csak 2012-ben 2,2 milliárd dollárt költünk csak a kütyükre és a csatolt szolgáltatásokra, szoftverekre, akkor talán nem túlzás sikeres piacról beszélni. A Gartner szerint ez a lendület a hordozható gépek piacán nem áll majd meg, 2016-ban összesen 665 millió tablet lesz majd használatban világszerte, ez durván annyit tesz (a népesség folyamatos növekedésével, illetve az év végére ígért világvégével nem számolva), hogy kb. minden tizedik ember táblagépet használ majd négy év múlva.



Az alábbi táblázatban látható a Gartner számosított terve a tablet piacon, amelyből kiderül, hogy a dinamikus növekedés minden gyártónál esélyes, de az Apple nem zuhan le a trónról továbbra sem. A várakozások szerint négy év múlva is a piac 45 százalékát uralják majd az almás kütyük.



A Gartner jóslata szerint egyébként a felhő alapú adattárolás terén is nagy áttörés várható, három éven belül a személyi felhők mindenütt elérhetőek lesznek a fogyasztói célú eszközökön keresztül, erről bővebben itt találhatsz információt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.