Hirdetés

Négy nyelvvel bővült a Google Goggles



|

Jelentős frissítésen esett át a mobilos szövegfordító.

Hirdetés

A Google februárban mutatta be a Goggles nevű, androidos alkalmazásának első verzióját, amely a felhasználó által készített fotókon található szövegeket hivatott más nyelvre fordítani. A régi változat csak németet volt képes angolra átültetni, azonban az eltelt időben sokat csiszoltak az általa használt optikai karakterfelismerő rutinon.

 

Google Goggles 1.1
Google Goggles 1.1

 


Ennek köszönhetően négy nyelvvel bővült a lehetséges forrásnyelvek száma: mostantól angol, francia, spanyol és olasz szövegeket is felismer a rendszer, a célnyelvek pedig a hagyományos szöveges fordítóban megismertek lehetnek.


Az ingyenes program használatához a mobiltelefonnak minimum 1.6-os Androidot kell futtatni, de további követelmény még a minimum 240×320 pixeles kijelző, és az autofókuszos kamera is. A Google hosszú távú célja, hogy a szoftvert alkalmassá tegyék a nem latin karaktereket használó nyelvek felismerésére is, bár ez a törekvés valószínűleg a magyar felhasználók igen csekély részének lehet fontos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.