Hirdetés

Nem a feltekerhető kijelző lehet a Samsung új mobiljának egyedüli különlegessége



|

Egyre biztosabb, hogy speciális okostelefonon dolgozik a Samsung, aminek a kijelzője több szempontból is szakíthat a hagyományokkal.

Hirdetés

Talán még sokan emlékeztek arra, hogy régen mennyire érdekes dizájnú mobilokat lehetett vásárolni a boltokban. A kinyithatós és a felcsúsztathatós telefon még elég menő volt, de a saját QWERTY billentyűzettel rendelkező modellek nem lettel túlságosan népszerűek. Jó néhány éve már viszont az érintőképernyős készülékek kapcsán is elkezdtek kísérletezgetni a gyártók, aminek eredményeként megint kaptunk ilyen-olyan módon szétnyitható és összecsukható variációkat.

Az innovációknak ráadásul még nincs végük, hiszen láthattuk már, hogyan képzelik el egyes gyártók a kihúzható/feltekerhető kijelzővel rendelkező okostelefont. Egyre biztosabb, hogy a Samsung is hasznosítani szeretné ezt a koncepciót, és nagyon úgy néz ki, hogy a dél-koreai gyártó nem elégedne meg ennyi újítással.

Hirdetés

A SamMobile kiszúrta, hogy a Samsung beadott egy kérvényt a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO), ami alapján a vállalat nem pusztán feltekerhető kijelzőt szeretne, hanem egy olyat, ami egyúttal átlátszó is. Két különböző dizájnt is bemutattak a dél-koreaiak, és lehetséges, hogy személyre szabhatóvá tennék az áttetszés mértékét. A dokumentumok arra is rámutatnak, hogy ez a technológia a kiterjesztett valóság hasznosításához kifejezetten jól jöhet.

Nyilván egy ilyen lépés még nem garancia arra, hogy ténylegesen felhasználja az ötletet a Samsung, de valószínűleg elég futurisztikus érzést nyújtana egy ilyen képernyővel rendelkező mobil. Meg az ára is várhatóan jó magas lenne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.