Hirdetés

Nem szoftveres okból csúszik a Tizen kiadása?



|

Egy friss pletyka alapján az Intel politikai játszmát folytathat a színfalak mögött.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben alaposan megszaporodott a Samsung új mobilos operációs rendszerével kapcsolatos pletykák mennyisége, amely nem meglepő annak fényében, hogy elméletileg az elkövetkező pár hónapban kellene piacra kerülniük az első ezt futtató okostelefonoknak, bár a jelek szerint ez nem fog megtörténni. Ettől függetlenül a Mobile World Congress előtt a Samsung biztosan demózni fogja a szoftvert, reméljük a pár napja bejelentett sajtóeseményen tiszta víz kerül majd a pohárba.

Hirdetés


Ugyan az okostelefonok kiadásának elcsúsztatásával kapcsolatos beszámolókban nem esett szó az indokról, ám mivel új operációs rendszerről van szó, így a többség feltehetően szoftveres malőrökre tippelt. Ez nem feltétlenül fedheti a valóságot, a TizenIndonesia belsős forrásokra hivatkozó beszámolója szerint ugyanis inkább politikai indok állhat a háttérben, konkrétan a japán NTT DoCoMo szolgáltató által piacra dobni kívánt első tizenes telefonban Qualcomm Snapdragon 800 lapkakészlet dolgozott volna.


Ezzel állítólag két probléma akadt: egyrészt a Qualcomm nem tagja a Tizen Egyesületnek, másrészt az egyesület alapítóinak – Samsung és Intel – riválisáról van szó. A pletyka szerint az NTT DoCoMo politikai okból inkább lemondott a Qualcomm lapkakészletének használatáról, azonban senki sem volt képes időben megfelelő LTE modemmel ellátott másik SoC-t biztosítani számára, így inkább elkaszálta a mobilt.


A híresztelésnek különösen pikáns ízt kölcsönöz, hogy a DigiTimes értesülései szerint amennyiben az Intel február végén bemutatkozó „Merrifield” mobilos Atom processzora az elődjeihez hasonlóan üzletileg csődnek bizonyul, akkor a gyártó 2015-ben kiléphet az okostelefonokba szánt lapkakészletek piacáról. A hírek szerint a Merrifield egyébként technikailag jó lett volna az NTT DoCoMo elkaszált mobiljába; a chipgyártó talán már nem az Androiddal próbálja sikerre vitetni a hardverét?


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.